MY frENZ

MY frENZ

Thursday, May 3, 2007

Aku INgiN Jadi WAniTA SOleHAh

Gud DaY..SeRONok..hari ahad hang out ngan nadiah and belle ke pesta buku..suke sangat coz aku memang suka mambaca so much!like nadiah gak kami punya hobi yang sama..bajet nak beli sket jek buku tapi since dah pi sana mata pown kelabu coz macam nak beli sume jek tapi poket tak tebai lak!haha aku dapat gak beli buku author feveret aku and satu buku yang sangat best..
Ayat Ayat Cinta penulis dia from Indonesia. Bestseller tue buku nie..Kami spend whole day kat PWTC berlegar mencari buku kesukaan..hee paling best aku dapat makan classic cheese cake kat secret recipe!sedapnya..nyam!dia punya flavor terasa lagi sampai hari nie..ingatan aku pada kelembutan and cheese tu macam cair jek dalam mulut..hahah melampau nyelah!Pastinya hari tue aku sangat gembira..Belle sibuk soh aku tukar imej lah plak..ok lah aku akan dia bershoping pasnie..hahaha
Labor Day patutnya aku kena kuar jupe kengkawan..Dyna,Mate aku, Amy,Ija and Mina tapi spoil plak coz abah aku tak kasik kuar..tensen gak tapi sebenarnya aku mmg letih coz hari keje besa aku bizi keje siang malam,wiken tak pernah lekat kat umah asik kuar jek plak!so aku kena cancel lah perjumpaan kat midvall tue..Mesej ngan Mina dia ajak pi gathering malam tu kat NZ Wangsa Maju..Naim yang wat..sure la berlambak dak boys yang join..aku mmg tanak even mina pujuk gak aku ajak pi..ei..puaka la kalo aku pi sana kang jupe si w*** naya jek!Luka lama berdarah semula..TANAK!baik aku baca buku yang aku dah beli..
Most of the time 2 hari cuti hanya berehat di rumah and membaca. Dari siang bawak ke malam aku hanya berada dalam bilik dan membaca..Bestnyer..Nenek aku datang semalam so kena entertain sedara mara yang hadir and masih lagi aku memegang buku aku untuk di baca nyambil2..Aku sangat suka membaca..
Malam nye mesej ngan nadiah menceritakan perihal buku yang kami sama-ama beli ayat ayat cinta..buku nie bukan buku jiwang yang korang selalu btengok kat pasaran tue..buku nie mengenai cinta dalam islam antara manusia ngan pecinta, manusia ngan tetangga,lelaki dan wanita..sangat indah untuk dibaca and sangat banyak pengajaran yang aku dapat dari buku ini.Ape yang pasti buku ini adalah satu dakwah yang sangat baik untuk aku bagi mendidik aku jadi muslimah yang unggul..aku kena berubah baiki diri aku ke arah yang Islam dah gariskan untuk wanita Islam..Hasil bincang ngan Nadiah malam tue,aku nekad untuk ke arah yang lebih baik coz datang keyakinan pada aku..
SAPE SOLEHAH DAPAT SOLEH..aku nak lelaki soleh yang mampu jadi pengubat rindu and trus mengajar aku akan cinta abadi kepada pencipta and erti kasih sayang sesama manusia..
The End....

9 comments:

azzam bellamy said...

HAI..SAYA ZUL KAPAN.

AZZAM KIRIM SALAM.

ZueRieNA said...

Waalaikumussalam

13may said...

Hai...saya 13may.

Sunanjati kim salam;)

Sunan_Jati said...

hai. sy sunan...

sunan kirim salam .. ngeheheheheh!

ZueRieNA said...

Waalaikumussalam..hape korang nie..fenin ke?

~ mizzAmy ~ said...

~ kesian mak cik nih tak dibenarkan kuar pada 1st may. punyer kiter dah bersiap. nasib tak kaur umah lagik. boleyh ekh camtue?? lawak hang nie zam..

tapi, kiter plan another time okeyh utk hang out together2. kumpulkan ramai org so, lebih byk ceriter. hehehe... suker.. :P ~

aloe said...

classic cheesecake..?nyumnyum =)

aloe said...

zam 'ayat-ayat cinta' tu mmg best..rupe2 nye ayat cinta yg dimaksudkan tu ayat quran...hee alhamdulillah..xtau la..so thankful that i got to read the book.

mase kat bookfair since exam aku dah dkt dah tekad nak beli buku yg paaling worth buying.hehe then that was the only book i bought..balik2 aku pk mcmane dlm byk2 buku tu je aku beli.tapi serius xnyesal!all of my friends and loved ones should read it!hee~

Ujang_MD said...

mudahan2 moga cik zuriena jadi wanita yg solehah amennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn