MY frENZ

MY frENZ

Friday, April 20, 2007

WhEn ThE LoVE BoAT HIT The iCEbErGS

GuD DaY..Tak tau nak tulih ape..sape2 tolong la aku wat blog nie kasik tambah macam2.aku wat shout box tak leh pown..ni sudah mendatangkan marah!huh..arini bad mud,lepak jek depan pc tak tau nak watpe.Besok tak keje nak kuar makan spageti beef kyros kebab kat sogo.Alahai rindu nye kat feveret fud aku tue.Sesungguhnya makanan tak pernah mengecewakan. Faizal leh kata aku ni melantak.com.my. Kurang asam mamat tue.arini dia takde cuti balek kampung!Ala, tak berseri idup aku arini. Nie layan monyok nie coz takde member kepala best arini.muahaha
Dalam aku dok boring nie jupe lak artikel kat yahoo..Who Handles Broke-ups Better?Tiap yang bercinta pasti lah kot mengalami cabaran putuih cinta nie..some relationship end with fighting,some end with crying. when a realtionship is not meant to be so a break-up averts a bigger disaster. YES!tepat nie aku kata nih..Tapi sape yang mampu tangani hal nie wanita atau lelaki. Artikel nie kata macam2 which is aku pun baru tau.Jawapan kepada persoalan itu adalah wanita. kenapa? Kebanyakan lelaki mengalami depression,anxiety after break-ups than women do.
1. Men Mask Their Pain.
Lelaki nie sorok depa punya feeling tak cam pempuan. Dorang nampak hepi jek even dah broke-ups ngan jupe kawan2,bersuka ria but deep down dorang sebenarnya dorang tak leh deal with being hurt. It's not until after they get past their initial reaction that men actually mourn the loss of the relationship. Women are more likely to cry soon after the breakup, and they're also more likely to use straight talk when ending a relationship, studies find. So women face their relationship blues head on, and get them out of their systems earlier. Many men tend to repress their reaction, so it lingers like basement mold.
2. Men Have Fewer Friends
One of the reasons why women can get over sour relationships faster than the guys they breaks up with is that women have an amazing network of people to latch on to. Research indicates that men depend on romantic relationships for emotional intimacy and social support, whereas women are more likely to turn to family and female friends to satisfy those needs. whoever-the more times she tells the story about what a jerk he was, the better she's going to feel. A man, on the other hand, stays corked. Often he shrugs off a break-up with a shoulder shrug, shoots a Jager shot, and tries to convince himself that he's not upset.
3. Men Hate Starting Over
After the break-up, a man may feel an initial surge of excitement of future prospects-the women he's yet to meet. But after three, four, or two dozen dates, he realizes that it's going to take a long time to reach the level of comfort he had with his ex. Research conducted at Carnegie Mellon University suggests that women adjust better to the end of a relationship because they've already given consideration to the possibility of a break-up, whereas men are typically unprepared for it. While that sense of emotional security can't be the only reason to stay together, it also makes him realize that he was very lucky to have a woman like her.
4. Men Idealize The Dating game
Studies show that women consistently outscore men on measures of social, sexual, and intellectual intimacy--and women are often quicker than men to realize that intimacy provides the foundation of a lasting relationship, not the sexual thrills.
Yeke nie aku pun tak de lah tau akan kesahihan perkara nie.Anggap jelah ini informasi terkini. Ape pun kena face setiap masalah broke-ups dengan baik and aku nak nasihat kan kwan-kawan aku yang pempuan tak payah nak merayu pada seorang lelaki yang dah tinggalkan kita. Just let him go and try to built another love boat.ngeh3! Broke-ups mmg sangat sakit okeh even kita sendiri mintak tapi still sedih coz kita masih sayang dia.Aku sangat paham akan kejadian itu, let the time heal the pain. InsyaAllah dengan cepat kita boleh get over him. Sumenye berdasarkan cane kita nampak masalah tue actually and tindakan yang kita amek selepas tue musti lah rasional and sesuai. Paling penting kena redha!
setiap yang ditakdirkan untuk bertemu dan bercinta tidak semestinya ditakdirkan untuk terus bersama.

17 comments:

cik nunu said...

oooooooooooooo patut laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Sunan_Jati said...

adeh.. aku ingat saperla... duk komen kat blog aku... oo.. dah jumpa la.... adehh.. skali lagi...
heheheh... konpius skit...

Sunan_Jati said...

hapdet...

ZueRieNa said...

cik nunu: Ape yang patut nyer..
sunan_jati: ape yang konpius?ekau pi komen kat blog aku..aku usha lah blog ko..ngeh3!hape penin nie?

Sunan_Jati said...

oit.. aku byk sgt melawat blog org ... so jadi mcm niela... aku bukan nyer perasan sgt.. tetambah blog ZAM... hahahahha...

ZueRieNa said...

sunan_jati: Ampeh!

~ mizzAmy ~ said...

~ cik zueriena, adakah anda bz?? why don't we hang out on this 1st may, ajak dina sekali okeyh? hehehe.. :) ~

ZueRieNa said...

Emm baguih gak kami mmg plan nak jupe,kite,Dyna Aziz, Dyna camp,Ija..hoho bagus2 jom jupe kat midval ek!kita lum ajak org lain lagi..asik kuar jek lah kite nie..ahad nie ngan nad plak pi book fair..huhuhu kite msj la awak confirm kan! syoknyer..gathering lagi!

~ mizzAmy ~ said...

~ okeyh2.. jom2... :p ~

13may said...

jom jom nak pi mana nih???

ZueRieNa said...

13may:
Nak pi midvalley.jupe pukul 11 ek!jgn luper..ngeh3

Ujang_MD said...

ya allah kaler tulisan.. pedih den membacanya

Sunan_Jati said...

ok.. set... awai skitla baru best..10.30am ka?

ZueRieNa said...

ujang_MD: nie kalo pedih gak tak tahu lah nak kate ape..pi jelah sepital check mata tu..

sunan_jati: nak ikot gak..wokeh!jupe kat sana 10.30am..hahah kite tlg2 bukak kedai org kat midvalley tu ek..JUMPE DI SANA...heee

Sunan_Jati said...

aik.. sebelum tuh jomla kena teh tarik ngan roti canai.. amacam... 13mei belanja hang... k!

Ujang_MD said...

dah pi jumpa doctor mata.. dia cakap mata ujang ok jer.. cuma impilaksi ngan kaler font blog haha wakakka

Sunan_Jati said...

Hapdet pls...