MY frENZ

MY frENZ

Saturday, April 7, 2007

TarGEt HuJUnG TaHUn

Semalam waktu lunch ngan my close fren who is dah lama sangat tak jupe sejak sekolah dulu. Kali kedua kami spend time lunch sama-sama.She is one of fren yang pertama tahu aku eksiden so dia sangat2 prihatin kat aku,everyday gak tanya condition aku.Bagusnyer cik Ija nie..aku agak sedih gak kawan aku yang sorang tue tak tanya pun kaba aku..emm dia sangat bizi kot.Takpelah aku tak teruk pun.
Emm sambil makan and bersembang tu Ija cerita lah pada sape dia bagitahu hal aku eksiden and dia nasihat kan aku untuk beli sebuah kereta nak elak dari jadi lagi perkara yang tak diingini nie..aku terdiam lah jugak tapi aku pernah cakap kat dia.Wat masa nie aku senang nak naik moto je dulu, aku nak kumpul duit sampai mampu beli sebuah kereta idaman aku tue..Aku tanak lah bazir duit hanya untuk sebuah kancil which is susah nak jual semula.Dah alang-alang baik aku beli puas hati and duit pun tak bazir bayar bulan2.
Sejak pegang duit sendiri nie, aku agak kemut lah gak nak bazir tak tentu hala and hanya beli ape yang aku betol2 nak jek..and barang meti kena ngan kualiti yang aku nak. Lagipun baru je dapat keje yang stabil so kenalah ada aim org kata.Harini aku nak stori aim aku hujung tahun nie,which is besar gak lah nak perlu duit tapi aku dah susun plan aku lelok and harapnya Allah redhai aku.
Aku idamkan HYUNDAI GETZ 1.4
yahhh ini dia model kegemaran aku and bakal aku hadiahkan untuk diri sendiri birthday tahun depan.InsyaAllah jika ada rezeki and dipanjangkan umur..amin.Amacam model nie..Inilah kereta yang aku aim tahun depan nie..Biar aku bagi sket pasal info dia:


Vehicle info
Year 2005
Manufacturer Hyundai
Model Getz 1.4
CC 05/1399
Transmission Auto
Stylish europe design, new facelifts. Equipe with safety features,abs, ebd and airbags. Comfort and good handling. Bodykity available foe variants of modifications.
New Price Cash RM 58,200
Pergh..dasat ak?Model canggih duit pun canggih la kan?emm tapi aku mmg nak usaha dapatkan gak kete nie,cane cara sekalipun.So keje keras and disiplin simpan duit. Harap birthday tahun depan dapat lah aku menghadiahkan diri sendiri dengan Getz 1.4 nie.heeee

7 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ chaiyookk zam, insya-Allah dimurahkan rezeki dpt la tuh. me pun tgh pening kepala duk pk nak amik lesen tapi tak teramik2 lagi nih. tak dek masa la.. only sunday is my free day n d only day to jalan2 n shopping2. hehehe..kalo dlm masa terdekat nih maybe nak angkut satria neo la kot tak pun kenari takpun myvi. tapi sebelum tuh kena senang2 kan diri amik lesen dulu. sangat malas okeyhh..hehehehe ~

Ujang_MD said...

masak pedas sedap woo..

ZueRieNa said...

yah..ngah usaha lah nie.emm cepat2 amek leave amek lesen.heheh.tak susah pun cayang..senang jek lesen kete.sekali leh lepas..heheh cepat amy,berusaha..emm bagus gak tu ada aim..emm cepat2 lah.kite nak naik kete ngan awak.hahaha leh amek kita kat tempat keje nie.

~ mizzAmy ~ said...

~ iskh3.. silap2 haribulan awak yg dapat pakai hyndai getz tuh dulu. kiter gak yg duk naik lrt jer. hahahaha... sob2. bila la guek dapat tukar keje, nak cari keje yg sampai hari jumaat. sah, cheq pi amik lesen. hehehe ~

aloe said...

okayy zam!goodluck!!i will support u!that car suits u..hehe..nanti leh bwk aku jln2 slalu..sbb aku miss public transport..xbwk kete hihi

ZueRieNa said...

to amy:
dgr2 nye pkai kete takleh simpan dwit..benarkah?emm piki banyak2 nak pakai kete..
To aloe:
emm doa kan aku berjaya memliki kete nih..ngeh3!usaha keras ni skang..

dYnA said...

x Yah beLi keTe..
BuAng DuiT.
CariK LaKi DaH PacKagE nGn kEtE sKaLi oK?
SaVe Cost TaU!
trUs beLi AssEt yG woRth fOr iNvesTmenT.
Car nOt A gOoD InVeStMeNT Ok!
~AkU KeRjA TuK fROgGY JeR nih...